Λήψη Μέτρων για περιορισμό και εξάλειψη επικίνδυνων κουνουπιών

Αγαπητοί συγχωριανοί,

Λόγω της εισβολής του νέου είδους κουνουπιού Aedes aegypti και Aedes albopictus και του ενδεχόμενου μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών στον άνθρωπο, κρίνεται αναγκαίο όπως γίνει ενημέρωση στους κατοίκους σε μια προσπάθεια μείωσης του πληθυσμού τους.

Παραθέτουμε πιο κάτω μέτρα που μπορούν να ληφθούν και ενέργειες που πρέπει να γίνουν για το σκοπό αυτό:

  • Όσοι έχουν κολυμβητικές δεξαμενές σε αχρηστία στις οικίες τους να προβούν άμεσα στον καθαρισμό ή και ακόμη το άδειασμα τους, καθώς είναι χώροι εκκόλαψης των κουνουπιών.
  • Οι ιδιοκτήτες όλων των εγκαταλελειμμένων κτιρίων να προβούν άμεσα στον καθαρισμό τους.
  • Ιδανικοί χώροι εναπόθεσης αυγών και εκκόλαψης τους είναι τα οποιαδήποτε φυσικά ή τεχνητά μικρά δοχεία, υλικά και αντικείμενα που μπορεί να συγκρατήσουν την ελάχιστη ποσότητα νερού. Τέτοια σημεία είναι παλιά ελαστικά, κουβάδες, λεκάνες πλυσίματος, βαρέλια, ανοικτά ντεπόζιτα, πιθάρια, τα πιατάκια στις γλάστρες, τενεκεδάκια, χολέτρες, ποτίστρες κατοικίδιων ζώων και πτηνών, σχάρες/οχετοί όμβριων υδάτων.

Επομένως η απομάκρυνση αυτών των εστιών συμβάλλει με τον καλύτερο και αποδοτικότερο τρόπο στη μείωση του πληθυσμού των κουνουπιών. Αναμένουμε την θετική ανταπόκριση και συνεργασία όλων για καλύτερα αποτελέσματα.

 

Εκ του Κοινοτικού Συμβουλίου
Τρούλλοι, 25 Νοεμβρίου 2022