Δημόσιο Νηπιαγωγείο
Προδημοτική
Δημοτικό Σχολείο

Στο χωριό υπήρχε πάντα μεγάλη αγάπη και ζήλος για τα γράμματα. Το 1884 λειτούργησε το πρώτο Δημοτικό Σχολείο της κοινότητας, σ’ ένα κτήριο όπου κτίστηκε για το σκοπό αυτό στην πλατεία της εκκλησίας του αγίου Μάμα. Το κτήριο αυτό δεν υπάρχει σήμερα.

Αργότερα παρουσιάστηκε η ανάγκη για μεγαλύτερο σχολείο. Έτσι το 1939 κτίστηκε καινούργιο σχολείο, σε χώρο που δώρισε η εκκλησία. Είναι ένα κτήριο με τρεις πετρόκτιστες και ευρύχωρες αίθουσες διδασκαλίας με ελληνικό χαρακτήρα και ένα γραφείο. Αργότερα με την αύξηση του πληθυσμού της κοινότητας παρέστη ανάγκη να κτιστούν και άλλες αίθουσες. Έτσι προστέθηκαν ακόμη τρεις.

Στο Δημοτικό Σχολείο κατά τη φετινή σχολική χρονιά (2009-2010) φοιτούν 114 μαθητές και υπηρετούν 14 δάσκαλοι, κάποιοι από τους οποίους σε μερική βάση. Κατά τις απογευματινές ώρες λειτουργεί και Προαιρετικό Ολοήμερο Σχολείο.

Για κάποιο διάστημα στις ίδιες κτηριακές εγκαταστάσεις στεγαζόταν και το Δημόσιο Νηπιαγωγείο, που άρχισε τη λειτουργία του τη σχολική χρονιά 1979-1980. Από το 1992 το Δημόσιο Νηπιαγωγείο λειτουργεί σε νέο κτήριο, που κτίστηκε για το σκοπό αυτό δίπλα από το Δημοτικό Σχολείο.

Με το πέρασμα του χρόνου και με τις εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης διαπιστώθηκε η ανάγκη για περισσότερες και πιο σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας. Για το σκοπό αυτό καταβάλλεται προσπάθεια να κτιστεί ένα σύγχρονο κτηριακό συγκρότημα, σε παραπλήσιο χώρο. Αναμένεται πως το όλο έργο θα αρχίσει σύντομα και θα καλύψει όλες τις ανάγκες της κοινότητας, τόσο στον εκπαιδευτικό τομέα όσο και στον αθλητικό.

Σε ό,τι αφορά τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση οι μαθητές του χωριού φοιτούν στο Περιφερειακό Γυμνάσιο και Λύκειο Λειβαδιών.

Πολλοί από τους αποφοίτους του Λυκείου φοιτούν σε κυπριακά πανεπιστήμια ή σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, κυρίως της Ελλάδας. Σήμερα αρκετοί κάτοικοι της κοινότητας, αλλά και απόδημοι εντός Κύπρου, είναι κάτοχοι πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και κατέχουν ψηλές θέσεις στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Αρκετοί διέπρεψαν και διαπρέπουν και στο εξωτερικό.

Πηγή:

Το κείμενο ετοιμάστηκε από το Κοινοτικό Συμβούλιο